Loading...

Kinderyoga & Mindfulness

PLEZIER & ONTSPANNING!
Het voornaamste doel van Kinderyoga & Mindfulness is plezier!! Yoga voor kids is niet prestatiegericht, een uurtje niets hoeven, na alle drukte van de dag met prikkels, stress, keuzes, snelle communicatie. Op een laagdrempelige manier haalt ieder kind uit de yogales wat op dat moment nodig is.

BABY TOT TIENER
Kinderyoga is voor alle kinderen van 0 tot 18 jaar: ik geef baby- en dreumesyoga, peuter- en kleuteryoga, kinderyoga en tieneryoga en Ouder&Kind yoga voor iedere leeftijd. Een yogales duurt 45-60 minuten en heeft een thema, passend bij de leeftijd, de tijd van het jaar of gebeurtenissen. We ‘gaan’ op avontuur naar het bos, de dierentuin, het circus, het strand, de woestijn, worden Pippi Langkous of een superheld. We bakken koekjes op elkaars rug, laten er dieren overheen lopen, een storm komt voorbij. We maken kennis met chakra’s en onze rust en kracht.

YOGA & MINDFULNESS OP SCHOOL
Veel kinderen kunnen in de uitdagende tijd waarin we nu leven wel wat extra hulp gebruiken bij het terugvinden van veiligheid en rust. Hierin support ik door het geven van lessen Yoga & Mindfulness op School. Het is zo fijn om kinderen te begeleiden, het zelfvertrouwen te laten groeien en te leren doen wat goed voelt. Dit doe ik op een creatieve manier met rust, liefde, aandacht, yoga, mindfulness en coaching.

KINDERYOGA
Kinderyoga (4-10 jaar, vanaf groep 1) bestaat uit speelse yogahoudingen gebaseerd op dieren en de natuur, thema’s, avonturen, (zelf)massage, mindfulness, visualisatie en meditatie, in combinatie met bewegen en stilstaan op muziek, (samen)spel, creativiteit, inspanning, ontspanning en ademhalingsspellen.
Het lichaam wordt opgeladen en overtollige energie wordt afgevoerd, zodat er balans in het lichaam ontstaat. Kinderyoga brengt rust en focus in het drukke leventje van een kind.

TIENERYOGA
Yoga voor (bijna)tieners is voor yogi’s vanaf een jaar of 9/groep 6. Als tiener gebeurt er enorm veel in je leven: je lichaam verandert en ook je verantwoordelijkheden, mening, prestatie- en sociale druk. Hierdoor kun je onzeker en onrustig zijn en je na een dag school moe en leeg voelen. Yoga helpt om je lichaam te ontspannen en op te laden. Spanning vloeit uit je lichaam en je hoofd. Je krijgt meer rust, energie en concentratie, je lichaam wordt soepeler en je wordt bewust van je eigen kwaliteiten. Bij tieneryoga staan veiligheid en plezier voorop. Een yoga practice bestaat o.a. uit yogahoudingen, in- en ontspannen, ademhalingsoefeningen, massage, mindfulness, meditatie en coaching.

OUDER&KIND YOGA
Yoga met je dreumes, peuter, kleuter, (school)kind of tiener is 100% aandacht voor elkaar en fijn voor ouder en kind. Veel yogahoudingen worden samen gedaan, de les is een afwisseling van mindful inspannen en ontspannen en vooral veel lol en knuffelen. We sluiten de les af met een knusse eindontspanning en gezellig nakletsen.
Ouder&Kind yoga is plezier voor twee!! En als het zo uitkomt, mag een jonger of ouder broertje/zusje ook mee.

LESSEN 
Voorlopig staan er tot 2024 geen lessen gepland. Zodra kinderyoga opnieuw begint, deel ik de informatie op deze website en via Facebook.

Voor privéles of Kinderyoga & Mindfulness op School (of KDV, PSZ, BSO, NSO etc.) kun je contact met mij opnemen!

KOSTEN
Kinderyoga | 12,50 euro per les
Ouder&Kind yoga | 17,50 euro per duo | 22,50 euro met 2 kinderen
Groepsles Yoga & Mindfulness op school* | 45 euro tot 10 kinderen | 60 euro tot 20 kinderen | 75 euro met de hele klas

* excl. btw en reiskosten en incl. aanwezigheid begeleider van de locatie

alieke@eigenwijsjesvoorkinderen.nl | 0648509814
Volg EigenWijsjes ook op Facebook